Мања слова Већа слова РСС



Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

05.01.2017.

Приходи од накнада за коришћење лучке инфраструктуре у 2016.години

Сходно Правилнику о висини накнаде за употребу обале, бродску лежарину и сидрење(„Сл. лист Црне Горе“, бр.05/15 од 30.01.2015) Лучка управа доноси Рјешења о плаћању накнаде за употребу обале, бродску лежарину и сидрење.

30.12.2016.

Спроведен поступак за одабир правних лица за обављање пилотаже у Бококоторском заливу

У претходном периоду Министарство саобраћаја и поморства, у оквиру својих надлежности, је спровело поступак за одабир правних лица за обављање пилотаже у Бококоторском заливу.

27.12.2016.

Обавјештење: Раздвајање пројектно-техничке документације

На иницијативу АД Порт оф Адриа, Управа се сагласила, да се пројектно- техничка документација која се односи на супраструктурне објекте на подручјима и у власништву Концесионара, излучи из раније заједничког депа Архива који је смјештен у просторијама Лука Бар АД и преда на даље коришћење и чување концесионару на чији објекат се односи.

17.12.2016.

Обука везана за унапређење знања и способности стручног кадра који је директно везан за примјену ИСПС кода

Директор Лучке управе похађао је четвородневни курс у организацији Америчке обалске страже на тему: Безбједност лука и бродова у Црној Гори, односно имплементација ИСПС правилника – Међународне конвенције о сигурности људских живота на мору.

16.12.2016.

Обавјештење:Санација хидроизолације на кровној равни Трафостанице ТС 35/10 кВ у Луци Бар

Имајући у виду стање хидроизолације кровне равни на главној трафостаници ТС 35/10 кВ, која у кишним данима, због оштћења пропушта воду кроз плафон објекта, чије сливање на сабирнице 10 кВ постројења, може изазвати хаварију цијелог система, Управа је покренула активности, а лучки оператори АД Порт оф Адриа и Лука Бар АД, прихватили да се хидроизолација на кровној равни у цјелости замијени.

12.12.2016.

НАЈАВА: Обука везана за унапређење знања и способности стручног кадра који је директно везан за примјену ИСПС кода

Најава: У просторијама Луке Бар АД, у организацији Министарства саобраћаја и поморства и америчке Обалске страже, од 13. до 16. децембра, ће се одржати обука везана за унапређење знања и способности стручног кадра који је директно везан за примјену ИСПС код (Међународни Правилник о безбједности бродова и лука). Обуци ће испред Управе писуствовати Владимир Стјепчевић, директор.

05.12.2016.

Обавјештење: Покренута активност за отклањање кварова на водоводном систему у Луци Бар

Због значајних губитака воде из заједничког водоводног система Концесионара АД Порт оф Адриа и Лука Бар АД, уз сагласност Управе, покренуте су активности на детекцији и отклањању кварова услед којих вода неконтролисано истиче.

30.11.2016.

Обавјештење: У новембру представници управе посјетили четири Концесионара

Вршећи управне и са њима повезане стучне послове службеници Управе у оквиру надзорене надлежности, током новебра, посјетили четири концесионара и на састанку са менаџментима размотрили актуелна питања од значаја за функционисање Концесионара.

04.11.2016.

Најава: Редовни годишњи састанци са концесионарима

Сходно одредбама Закона о лукама, крајем новембра и у децембру, на захтјев Лучке управе, организоваће се редовни годишњи састанци представника Управе и менаџмента Концесионара.

26.10.2016.

Најава: Директор Управе Владимир Стјепчевић, ће писуствовати Конференцији у оквиру међународних пројеката „Цапитан и Царица“

Најава: Директор Управе Владимир Стјепчевић, ће писуствовати Конференцији у оквиру међународних пројеката „Цапитан и Царица“ која ће се одржати 27.10.2016. године у просторијама АД Лука Бар.