Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.01.2017.

Prihodi od naknada za korišćenje lučke infrastrukture u 2016.godini

Shodno Pravilniku o visini naknade za upotrebu obale, brodsku ležarinu i sidrenje(„Sl. list Crne Gore“, br.05/15 od 30.01.2015) Lučka uprava donosi Rješenja o plaćanju naknade za upotrebu obale, brodsku ležarinu i sidrenje.

30.12.2016.

Sproveden postupak za odabir pravnih lica za obavljanje pilotaže u Bokokotorskom zalivu

U prethodnom periodu Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, u okviru svojih nadležnosti, je sprovelo postupak za odabir pravnih lica za obavljanje pilotaže u Bokokotorskom zalivu.

27.12.2016.

Obavještenje: Razdvajanje projektno-tehničke dokumentacije

Na inicijativu AD Port of Adria, Uprava se saglasila, da se projektno- tehnička dokumentacija koja se odnosi na suprastrukturne objekte na područjima i u vlasništvu Koncesionara, izluči iz ranije zajedničkog depa Arhiva koji je smješten u prostorijama Luka Bar AD i preda na dalje korišćenje i čuvanje koncesionaru na čiji objekat se odnosi.

17.12.2016.

Obuka vezana za unapređenje znanja i sposobnosti stručnog kadra koji je direktno vezan za primjenu ISPS koda

Direktor Lučke uprave pohađao je četvorodnevni kurs u organizaciji Američke obalske straže na temu: Bezbjednost luka i brodova u Crnoj Gori, odnosno implementacija ISPS pravilnika – Međunarodne konvencije o sigurnosti ljudskih života na moru.

16.12.2016.

Obavještenje:Sanacija hidroizolacije na krovnoj ravni Trafostanice TS 35/10 kV u Luci Bar

Imajući u vidu stanje hidroizolacije krovne ravni na glavnoj trafostanici TS 35/10 kV, koja u kišnim danima, zbog oštćenja propušta vodu kroz plafon objekta, čije slivanje na sabirnice 10 kV postrojenja, može izazvati havariju cijelog sistema, Uprava je pokrenula aktivnosti, a lučki operatori AD Port of Adria i Luka Bar AD, prihvatili da se hidroizolacija na krovnoj ravni u cjelosti zamijeni.

12.12.2016.

NAJAVA: Obuka vezana za unapređenje znanja i sposobnosti stručnog kadra koji je direktno vezan za primjenu ISPS koda

Najava: U prostorijama Luke Bar AD, u organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva i američke Obalske straže, od 13. do 16. decembra, će se održati obuka vezana za unapređenje znanja i sposobnosti stručnog kadra koji je direktno vezan za primjenu ISPS kod (Međunarodni Pravilnik o bezbjednosti brodova i luka). Obuci će ispred Uprave pisustvovati Vladimir Stjepčević, direktor.

05.12.2016.

Obavještenje: Pokrenuta aktivnost za otklanjanje kvarova na vodovodnom sistemu u Luci Bar

Zbog značajnih gubitaka vode iz zajedničkog vodovodnog sistema Koncesionara AD Port of Adria i Luka Bar AD, uz saglasnost Uprave, pokrenute su aktivnosti na detekciji i otklanjanju kvarova usled kojih voda nekontrolisano ističe.

30.11.2016.

Obavještenje: U novembru predstavnici uprave posjetili četiri Koncesionara

Vršeći upravne i sa njima povezane stučne poslove službenici Uprave u okviru nadzorene nadležnosti, tokom novebra, posjetili četiri koncesionara i na sastanku sa menadžmentima razmotrili aktuelna pitanja od značaja za funkcionisanje Koncesionara.

04.11.2016.

Najava: Redovni godišnji sastanci sa koncesionarima

Shodno odredbama Zakona o lukama, krajem novembra i u decembru, na zahtjev Lučke uprave, organizovaće se redovni godišnji sastanci predstavnika Uprave i menadžmenta Koncesionara.

26.10.2016.

Najava: Direktor Uprave Vladimir Stjepčević, će pisustvovati Konferenciji u okviru međunarodnih projekata „Capitan i Carica“

Najava: Direktor Uprave Vladimir Stjepčević, će pisustvovati Konferenciji u okviru međunarodnih projekata „Capitan i Carica“ koja će se održati 27.10.2016. godine u prostorijama AD Luka Bar.