Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

20.03.2017.

Радови на крову Трафостанице 35/10 кВ у Луци Бар завршени

Радови на санацији хидроизолације кровне равни главне трафостанице у Луци Бар су изведени у уговореном року и у складу са Уговором о извођењу радова. Примопредаја предметних радова између извођача „Бомбетон“ доо Цетиње и инвеститора АД „Порт оф Адриа“ и „Лука Бар“ АД у присуству представника Лучке управе обављена 17.03.2017. године.

17.03.2017.

Објављен први позив за пројекте ИНТЕРРЕГ ИПА ЦБЦ Италија-Албанија-Црна Гора

Поводом објаве првог Позива за достављање приједлога пројекта у оквиру ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014-2020, данас 17.03.2017.године, одржала се свечана конференција у хотелу Рамада у Подгорици.

22.02.2017.

Обавјештење: Почели радови на санацији водоводне мреже на концесионом подручју Лука Бар АД

На основу преузетих обавеза везаних за елиминацију губитака на водоводној мрежи Луке Бар, „Лука Бар“ АД је спровела процедуру избора извођача радова на санацији дјелова водоводне мреже унутар свог концесионог подручја.

21.02.2017.

Најава: Крећу радови на санацији хидроизолације кровне равни на ТС 35/10 кВ Лука Бар

Изабрани извођач за радове на санациј хидроизолације кровне равни на главној трафостаници у Луци Бар, почиње радове сљедеће седмице.

02.02.2017.

Обавјештење: Израда геодетског елабората захвата подручја луке Котор К.О. Котор И

На основу Одлуке Управе, да изврши снимање захвата подручја луке и изведеног стања, спроведен је поступак за прибављање најповољније понуде.

05.01.2017.

Приходи од накнада за коришћење лучке инфраструктуре у 2016.години

Сходно Правилнику о висини накнаде за употребу обале, бродску лежарину и сидрење(„Сл. лист Црне Горе“, бр.05/15 од 30.01.2015) Лучка управа доноси Рјешења о плаћању накнаде за употребу обале, бродску лежарину и сидрење.

30.12.2016.

Спроведен поступак за одабир правних лица за обављање пилотаже у Бококоторском заливу

У претходном периоду Министарство саобраћаја и поморства, у оквиру својих надлежности, је спровело поступак за одабир правних лица за обављање пилотаже у Бококоторском заливу.

27.12.2016.

Обавјештење: Раздвајање пројектно-техничке документације

На иницијативу АД Порт оф Адриа, Управа се сагласила, да се пројектно- техничка документација која се односи на супраструктурне објекте на подручјима и у власништву Концесионара, излучи из раније заједничког депа Архива који је смјештен у просторијама Лука Бар АД и преда на даље коришћење и чување концесионару на чији објекат се односи.

17.12.2016.

Обука везана за унапређење знања и способности стручног кадра који је директно везан за примјену ИСПС кода

Директор Лучке управе похађао је четвородневни курс у организацији Америчке обалске страже на тему: Безбједност лука и бродова у Црној Гори, односно имплементација ИСПС правилника – Међународне конвенције о сигурности људских живота на мору.

16.12.2016.

Обавјештење:Санација хидроизолације на кровној равни Трафостанице ТС 35/10 кВ у Луци Бар

Имајући у виду стање хидроизолације кровне равни на главној трафостаници ТС 35/10 кВ, која у кишним данима, због оштћења пропушта воду кроз плафон објекта, чије сливање на сабирнице 10 кВ постројења, може изазвати хаварију цијелог система, Управа је покренула активности, а лучки оператори АД Порт оф Адриа и Лука Бар АД, прихватили да се хидроизолација на кровној равни у цјелости замијени.