Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Обавјештење: Покренута активност за отклањање кварова на водоводном систему у Луци Бар

Датум објаве: 05.12.2016 11:50 | Аутор: Лучка управа

Испис Штампај страницу


Због значајних губитака воде из заједничког водоводног система Концесионара АД Порт оф Адриа и Лука Бар АД, уз сагласност Управе, покренуте су активности на детекцији и отклањању кварова услед којих вода неконтролисано истиче.

Губици воде уочени током очитавања преузетих количина воде и њене дистрибуције, преко 22 километра дуге лучке водоводне мреже, наметнули су активности које за циљ имају лоцирање кварова и њихово отклањање.У вези са тим, стручна лица оба концесионара, због лакшег праћења потрошње воде и правовремене детекције кварова, предложила су да се израде још двије шахте са уградњом мјерних група, као и замјену два стара водомјера. На овај начин сматрају стру��њаци добили би се подаци на чијем концесионом подручју је уочени квар, а самим тим и ко је од Концесионара обвезник оправке и свакако плаћања истекле воде.

Израђена је скица на којој су приказана мјеста за израду нових шахти као и мјеста на којима треба замијенити старе водомјере. На одржаном састанку стручна лица су обавезана да у најкраћем року ураде спецификацију потребног материјала, прикупе понуде о цијенама истог као и динамику радова.