Manja slova Veća slova RSS
>

Obavještenje: Pokrenuta aktivnost za otklanjanje kvarova na vodovodnom sistemu u Luci Bar

Datum objave: 05.12.2016 11:50 | Autor: Lučka uprava

Ispis Štampaj stranicu


Zbog značajnih gubitaka vode iz zajedničkog vodovodnog sistema Koncesionara AD Port of Adria i Luka Bar AD, uz saglasnost Uprave, pokrenute su aktivnosti na detekciji i otklanjanju kvarova usled kojih voda nekontrolisano ističe.

Gubici vode uočeni tokom očitavanja preuzetih količina vode i njene distribucije, preko 22 kilometra duge lučke vodovodne mreže, nametnuli su aktivnosti koje za cilj imaju lociranje kvarova i njihovo otklanjanje.U vezi sa tim, stručna lica oba koncesionara, zbog lakšeg praćenja potrošnje vode i pravovremene detekcije kvarova, predložila su da se izrade još dvije šahte sa ugradnjom mjernih grupa, kao i zamjenu dva stara vodomjera. Na ovaj način smatraju stručnjaci dobili bi se podaci na čijem koncesionom području je uočeni kvar, a samim tim i ko je od Koncesionara obveznik opravke i svakako plaćanja istekle vode.

Izrađena je skica na kojoj su prikazana mjesta za izradu novih šahti kao i mjesta na kojima treba zamijeniti stare vodomjere. Na održanom sastanku stručna lica su obavezana da u najkraćem roku urade specifikaciju potrebnog materijala, prikupe ponude o cijenama istog kao i dinamiku radova.